Chat on kelvoton käyttöliittymä jopa tekoälylle

Chat-kupla

Millaisiin tilanteisiin chat on pätevä käyttöliittymä ja milloin se on pelkkää petkuhuiputusta? Miksi etenkin kielimallien kanssa meidät poloiset ihmiskäyttäjät pannaan mukamas keskustelemaan sen sijaan että vaikkapa klikkailisimme hiirellä kuvakkeita, jotka ohjaisivat neuroverkon toimintaa? Onko järkevää verrata chat-käyttöliittymiä komentoriville kirjoittelemiseen tai älykaiuttimille huutamiseen?

Lisäksi pohdimme chattailyn kulttuurisia sopimuksia. Miksei WhatsApp-viestittely ole sama asia kuin Suomi24.fi:hin kirjoittaminen? Tarjolla on lisäksi pieni ohjeistus siitä, milloin ääniviestit ovat chateissä ok ja milloin niitä ei tule missään tapauksessa käyttää.

Mikäli haluat kuulla Vikasietotilaa joka viikko, meillä on sinulle hyviä uutisia! Joka toinen viikko ilmestyvien ilmaisjaksojen lisäksi teemme väliviikkoina Pikasietotila-jaksoja, jotka ovat maksavien asiakkaiden lisäetu. Lisätietoja ja tilausohjeet löydät Supporting Cast -sivuiltamme. Maksulliset jaksot voi kuunnella millä tahansa soittimella – siis myös esimerkiksi Spotifystä –, mutta vaihtoehtoisesti voit tilata Vikasietotilan lisäjaksot myös suoraan Applen podcast-palvelusta.

Vinkit

Panun vinkki on Arc Search.

Karin lukuvinkki on tanskalaisten lehtien avoin kirje Metalle

Materiaalit

Jos haluatte vängätä OpenAI:n tuotenimistä, niin katsokaa vaikka sivua https://openai.com/index/gpt-4/

Looking for AI use cases

The New Yorker: The Age of Chat

How Slack brought the group chat to work

The point of A.I. is to talk to a cool computer


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *