Miksi on niin vaikeaa päättää, kenet sensuroidaan netissä?

Ei lemmikkejä -kyltti ja koira sylissä

Moderointi eli rajan vetäminen siihen, mitä netissä saa sanoa ja mitä ei saa sanoa, on monestakin syystä viheliäisen vaikea ongelma. Siinä törmäävät yhteen eri maiden lakikäytännöt, ohjelmistokehittäjän tapa hahmottaa maailmaa loogisesti yksinkertaisten sääntöjen takia, tietokoneohjelmien tekniset rajoitteet, ihmisjoukkojen yhteismitattomuus, oikeus valita asiakkaansa ja useita muitakin kulmia. Vikasietotila lähtee tutkimusmatkalle läpi moderointiviidakon, välineinään vain puhdas järki ja toivo paremmasta.

Mikäli haluat kuulla Vikasietotilaa joka viikko, meillä on sinulle hyviä uutisia! Joka toinen viikko ilmestyvien ilmaisjaksojen lisäksi teemme väliviikkoina Pikasietotila-jaksoja, jotka ovat maksavien asiakkaiden lisäetu. Lisätietoja ja tilausohjeet löydät Supporting Cast -sivuiltamme. Maksulliset jaksot voi kuunnella millä tahansa soittimella – siis myös esimerkiksi Spotifystä –, mutta vaihtoehtoisesti voit tilata Vikasietotilan lisäjaksot myös suoraan Applen podcast-palvelusta.

Vinkit

Panun suositus on Tana

Karin suositus on Dismantling public values, one data center at the time

Materiaalit

Moderated Content -podcast: Casey Newton On His Holiday Reading List

OSI-malli

Section 230

Mike Masnick: Has Wired Given Up On Fact Checking? Publishes Facts-Optional Screed Against Section 230 That Gets Almost Everything Wrong

Stratecheryn 8chan-postaus: A Framework for Moderation

Stratechery: Moderation in Infrastructure

A fediverse spam crisis highlights an inherent flaw in the decentralized social networking model: Some people are bad at updating and maintaining their apps.

No Vehicles in the Park

Dan Luu: Why it’s impossible to agree on what’s allowed


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *