Mikä ihmeen maksumuuri?


Julkaisemme Vikasietotilaa vuonna 2022 ainakin 16 jakson verran, jakso per viikko. Pidämme välillä taukoja julkaisussa, jotta saamme sen jälkeen ylläpidettyä tasaista tahtia.

Alkuperäinen suunnitelma oli tämä: Teemme tehdä Vikasietotilaa kevään 2022 ilman julkaisijaa, eli maksamme kaikki kulut omasta taskustamme. Julkaisemme jaksot viikon välein ja yhteensä niitä ilmestyy 10 kappaletta – viimeiset kaksi jaksoa tosin tarjoamme ensin vain maksavien kuulijoiden iloksi ja vasta myöhemmin kaikkiin muihin kuuntelupalveluihin.

Olemme nimittäin ottaneet käyttöön Supporting Castin toteuttaman maksumuurijärjestelmän, jonka avulla maksavat asiakkaat saavat kaikkea kivaa ja voivat kuunnella podcasteja suosikkisovelluksissaan (kyllä, myös Spotifyssä – Applen oman maksumuurijärjestelmän käyttöönotto on meillä vielä kesken, mutta tulee sekin pian käyttöön).

Ensinnäkin: kaikki jaksot tulevat ilmaisiin kuuntelupalveluihin. Vikasietotilan kuuntelemisesta ei siis tarvitse maksaa, jos ei halua.

Toisekseen: jos kuitenkin voit maksaa meille ohjelman tekemisestä, siitä on suuresti hyötyä ja se kasvattaa merkittävästi todennäköisyyttä sille, että teemme lisää jaksoja myös syksyllä 2022.

Maksumuurissa on kolme eri maksutasoa.

  1. ensimmäisellä pääset eroon mainoksista ja kuulet bonusjaksot ennen ilmaiskuulijoita
  2. keskimmäisellä saat lisäksi bonusjaksot kuultavaksi etuajassa sekä pääset chattailemaan kanssamme
  3. korkeimmalla asteella saat edellisten tasojen hyödyt, kaikki jaksot kuultavaksi ennen muita, tarralahjan* ja hyvän mielen siitä, että olet ratkaisevan tärkeässä osassa podcastin synnyssä

Tämä kaikki on kokeilua. Korostamme vielä, että kenenkään ei tarvitse maksaa Vikasietotilan kuuntelemisesta. Hinnat, edut ja muut piirteet saattavat muuttua, tosin toivottavasti lähinnä siihen suuntaan, että vähemmällä saa enemmän.

Hinnat on mietitty niin, että halvimmalla tasolla meille tilitetään 1,34 euroa per jakso (1 × Sandels 4,7% 0,33l) ja että koko hommassa on edes teoreettinen mahdollisuus päästä tilanteeseen, jossa podcastin tilausmaksut kattavat tuotannon kulut – joka ei siis sisällä euroakaan podcastin kolmelle juontajalle. Tavoitteena on pystyä tuottamaan ohjelmaa niin, että sen ainoa kustannus meille kolmelle on aika. Onnistummeko siinä?

Nythän se selviää. Ja juuri sinä voit auttaa asiaa liittymällä Supporting Castissa maksavaksi kuulijaksi.

* nämä ovat kesken 17.5. mutta toteutuvat pian


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *