Haluatko kuulla enemmän Vikasietotilaa? Näin se onnistuu


Hyviä uutisia kaikille Vikasietotila-podcastin ystäville: keväästä 2024 alkaen tarjoamme maksaville kuulijoille entistä enemmän jaksoja! Podcastin ilmaiset jaksot ilmestyvät jatkossa joka toinen viikko ja pientä maksua vastaan saat väliviikkoina kuultavaksesi Pikasietotila-jakson, jossa reagoimme ajankohtaisiin tapahtumiin.

Kaikenlainen tuki kelpaa, sillä maksamme ohjelman tekemisen kaikki kulut omasta taskusta.

Julkaisemme podcastia kaksi tuotantokautta vuodessa, yhden keväällä ja toisen syksyllä. Jokaisessa tuotantokaudessa on 8 jaksoa, jotka julkaistaan kahden viikon välein.

Olemme ottaneet käyttöön Supporting Castin toteuttaman maksumuurijärjestelmän, jonka avulla maksavat asiakkaat saavat kaikkea kivaa ja voivat kuunnella podcasteja suosikkisovelluksissaan (kyllä, myös Spotifyssä). Jos haluat käyttää mieluummin Apple-podcasteja, voit tilata Vikasietotilan myös sieltä.

Jos voit maksaa meille ohjelman tekemisestä, siitä on suuresti hyötyä ja se kasvattaa merkittävästi todennäköisyyttä sille, että pystymme tekemään lisää jaksoja myös tulevaisuudessa.

Maksumuurissa on kolme eri maksutasoa:

 1. Ensimmäisellä tasolla (4,99 e / kk) pääset eroon mainoksista ja saat kutsun Discord-palvelimellemme, jossa voit keskustella podcastaajien ja muiden kuulijoiden kanssa.
 2. Toisella tasolla (9,99 e / kk) saat kaikki ensimmäisen tason edut ja pääset lisäksi kuulemaan Pikasietotila-jaksot.
 3. Kolmannella tasolla (99 e / vv) saat kaikki toisen tason edut sekä alennusta hinnasta siksi, että maksat kerralla koko vuoden tilauksen.

Hinnat on mietitty niin, että halvimmalla tasolla meille tilitetään 1,34 euroa per jakso (1 × Sandels 4,7% 0,33l) ja että koko hommassa on edes teoreettinen mahdollisuus päästä tilanteeseen, jossa podcastin tilausmaksut kattavat tuotannon kulut – joka ei siis sisällä euroakaan podcastin kolmelle juontajalle. Tavoitteena on pystyä tuottamaan ohjelmaa niin, että sen ainoa kustannus meille kolmelle on aika. Onnistummeko siinä?

Nythän se selviää. Ja juuri sinä voit auttaa asiaa liittymällä Supporting Castissa maksavaksi kuulijaksi.


6 vastausta artikkeliin “Haluatko kuulla enemmän Vikasietotilaa? Näin se onnistuu”

 1. Tukisin podcastianne n. 20-50 eur kertasummalla, jos se olisi mahdollista. Sen sijaan en halua lähteä mukaan mihinkään jatkuva veloitteeseen tukemiseen. Listaamanne bonus extrat eivät ole minulle tärkeitä.

  • Joo, olen samaa mieltä että olisi järkevää mahdollistaa myös kertamaksu. Osaltaan kyse on ihan vain monimutkaisuuden välttelystä: kuukausitilauksen saa toteutettua yhdellä systeemillä, kertaostot pitäisi kikkailla jotenkin eri tavalla (sen kyllä periaatteessa voisi tehdä nykyisellä järjestelmällä myös, hmhmhm) ja siitä syntyy yleensä sekä ajallisia että rahallisia kustannuksia. Lisäksi pitäisi kehitellä sopiva automatisoitu tapa toimittaa vastike maksusta asiakkaalle, koska vastikkeeton rahankeruu on pahasta. Sitäkin on toivottu, että voisi ostaa esim. Applen kautta integroidulla maksusysteemillä suoraan yhden jakson, mikä kuulostaisi järkevältä, mutta kun moista systeemiä ei ole olemassa, olisi sen toteuttaminen 3rd party -työkaluilla melkoinen purukumiviidakko.

   Mutta pistetään tämä mietintämyssyyn!

 2. Komppaan Juhaa: Maksaisin mieluummin kertamaksun/kertamaksuja. Syynä yleinen allergia jatkuvia tilauksia kohtaan. Jokainen niistä perutaan eri tavalla, ja en vielä tätä kirjoitettaessa ole täysin varma siitä että haluan maksaa podcastista hautaan saakka.

  Jotenkin hölmöä, että luottokortilta ei voi vetää pois yksittäistä veloitusvaltuutusta. Kuka näitä järjestelmiä suunnittelee?

  • Niinpä, vähintään pitäisi olla joku virtuaalikortti eli eri numero jokaiseen palveluun, jotta voisi sit peruutella niitä näppärästi omasta dashboardista eikä kliksuttelemalla ympäri ämpäri internettiä.

 3. Tilinumero ja -siirto on aika yksinkertainen tapa vastikkeettomien kertalahjoitusten tekemiseen. Tai olisi, ilman rahankeräyslakia.

  Montako kuukautta on jatkuvan tilauksen vuodessa? Veloittuuko kalenterikuukausittain vai niinä kuukausina joina podcastia tehdään?

  • Joo, kertamaksu on ollut monen (okei, joidenkin) toiveissa. Ainut ongelma on, että nykysysteemeillä – Spotifyn ja Applen – sitä ei oikein saa rakennettua muuten kuin jo julkaistuihin kausiin. Eli siis voisi paketoida aiemmat kaudet setiksi, josta maksetaan erikseen, mutta esim. kertamaksu syksyn 2023 jaksoista ei käsittääkseni onnistu.

   Vuodessa on 12 kuukautta ja jaksoja ilmestyy tällä hetkellä 2 x 8 eli vähän ajankohdasta riippuen 4–6 kuukauden aikana. Kuukausimaksun voi pysäyttää milloin haluaa, mut sellaistakaan vaihtoehtoa ei ole, että sen saisi stopattua aina kun jaksoja ei ilmesty ja sit uudestaan päälle, kun ilmestyminen jatkuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *