Mikä ihmeen maksumuuri?


Julkaisemme Vikasietotilaa keväällä 2023 yhteensä 8 jakson verran, jakso per viikko.

Alkuperäinen suunnitelma oli tämä: Teemme tehdä Vikasietotilaa kevään 2022 ilman julkaisijaa, eli maksamme kaikki kulut omasta taskustamme. Julkaisemme jaksot viikon välein ja yhteensä niitä ilmestyy 10 kappaletta – viimeiset kaksi jaksoa tosin tarjoamme ensin vain maksavien kuulijoiden iloksi ja vasta myöhemmin kaikkiin muihin kuuntelupalveluihin.

Olemme nimittäin ottaneet käyttöön Supporting Castin toteuttaman maksumuurijärjestelmän, jonka avulla maksavat asiakkaat saavat kaikkea kivaa ja voivat kuunnella podcasteja suosikkisovelluksissaan (kyllä, myös Spotifyssä – Applen oman maksumuurijärjestelmän käyttöönotto on meillä vielä kesken, mutta tulee sekin pian käyttöön).

Ensinnäkin: kaikki jaksot tulevat ilmaisiin kuuntelupalveluihin. Vikasietotilan kuuntelemisesta ei siis tarvitse maksaa, jos ei halua.

Toisekseen: jos kuitenkin voit maksaa meille ohjelman tekemisestä, siitä on suuresti hyötyä ja se kasvattaa merkittävästi todennäköisyyttä sille, että teemme lisää jaksoja myös syksyllä 2022.

Maksumuurissa on kolme eri maksutasoa.

 1. ensimmäisellä pääset eroon mainoksista ja kuulet bonusjaksot ennen ilmaiskuulijoita
 2. keskimmäisellä saat lisäksi bonusjaksot kuultavaksi etuajassa sekä pääset chattailemaan kanssamme
 3. korkeimmalla asteella saat edellisten tasojen hyödyt, kaikki jaksot kuultavaksi ennen muita, tarralahjan* ja hyvän mielen siitä, että olet ratkaisevan tärkeässä osassa podcastin synnyssä

Tämä kaikki on kokeilua. Korostamme vielä, että kenenkään ei tarvitse maksaa Vikasietotilan kuuntelemisesta. Hinnat, edut ja muut piirteet saattavat muuttua, tosin toivottavasti lähinnä siihen suuntaan, että vähemmällä saa enemmän.

Hinnat on mietitty niin, että halvimmalla tasolla meille tilitetään 1,34 euroa per jakso (1 × Sandels 4,7% 0,33l) ja että koko hommassa on edes teoreettinen mahdollisuus päästä tilanteeseen, jossa podcastin tilausmaksut kattavat tuotannon kulut – joka ei siis sisällä euroakaan podcastin kolmelle juontajalle. Tavoitteena on pystyä tuottamaan ohjelmaa niin, että sen ainoa kustannus meille kolmelle on aika. Onnistummeko siinä?

Nythän se selviää. Ja juuri sinä voit auttaa asiaa liittymällä Supporting Castissa maksavaksi kuulijaksi.

* nämä ovat kesken 17.5. mutta toteutuvat pian


4 vastausta artikkeliin “Mikä ihmeen maksumuuri?”

 1. Tukisin podcastianne n. 20-50 eur kertasummalla, jos se olisi mahdollista. Sen sijaan en halua lähteä mukaan mihinkään jatkuva veloitteeseen tukemiseen. Listaamanne bonus extrat eivät ole minulle tärkeitä.

  • Joo, olen samaa mieltä että olisi järkevää mahdollistaa myös kertamaksu. Osaltaan kyse on ihan vain monimutkaisuuden välttelystä: kuukausitilauksen saa toteutettua yhdellä systeemillä, kertaostot pitäisi kikkailla jotenkin eri tavalla (sen kyllä periaatteessa voisi tehdä nykyisellä järjestelmällä myös, hmhmhm) ja siitä syntyy yleensä sekä ajallisia että rahallisia kustannuksia. Lisäksi pitäisi kehitellä sopiva automatisoitu tapa toimittaa vastike maksusta asiakkaalle, koska vastikkeeton rahankeruu on pahasta. Sitäkin on toivottu, että voisi ostaa esim. Applen kautta integroidulla maksusysteemillä suoraan yhden jakson, mikä kuulostaisi järkevältä, mutta kun moista systeemiä ei ole olemassa, olisi sen toteuttaminen 3rd party -työkaluilla melkoinen purukumiviidakko.

   Mutta pistetään tämä mietintämyssyyn!

 2. Komppaan Juhaa: Maksaisin mieluummin kertamaksun/kertamaksuja. Syynä yleinen allergia jatkuvia tilauksia kohtaan. Jokainen niistä perutaan eri tavalla, ja en vielä tätä kirjoitettaessa ole täysin varma siitä että haluan maksaa podcastista hautaan saakka.

  Jotenkin hölmöä, että luottokortilta ei voi vetää pois yksittäistä veloitusvaltuutusta. Kuka näitä järjestelmiä suunnittelee?

  • Niinpä, vähintään pitäisi olla joku virtuaalikortti eli eri numero jokaiseen palveluun, jotta voisi sit peruutella niitä näppärästi omasta dashboardista eikä kliksuttelemalla ympäri ämpäri internettiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *